top of page

Life coaching voor jonge vrouwen

Tijdens een coachingstraject help ik jonge vrouwen om meer volgens hun eigen waarden te gaan leven i.p.v. te doen van wat er van ze verwacht wordt. Daarnaast kijken we naar welke belemmerende gedachten er naar boven komen als je nieuw gedrag gaat uitproberen, namelijk gedrag dat in lijn is met jouw doelen en waarden. Je leert deze belemmerende gedachten aan te horen maar niet naar te luisteren. Ondanks dat je deze gedachten hebt, leer je om toch te doen waar jij het gelukkigst van wordt. Zodat jij een leven kan leven volgens jouw waarden.

Waar vrouwen mee komen:

  • Ik wil beter in mijn vel komen te zitten.

  • Ik weet niet meer waar ik energie van krijg. 

  • Ik zit mezelf zo in de weg.

  • Ik zit vast in bepaalde patronen.

  • Het lukt mij niet om mijn doelen te bereiken.

  • Ik kan moeilijk omgaan met (heftige) emoties/stress.  

  • Ik wil een gezondere leefstijl, maar het lukt mij steeds niet. 

  • Ik wil makkelijker omgaan met eten en niet zo streng zijn voor mijzelf. ​

 

Wat kun je verwachten als je bij mij een coachingstraject aangaat?

Coaching helpt je om meer inzicht te krijgen in bepaalde patronen (jouw mechanismen) en waarom je doet wat je doet. Daarnaast gaan we kijken naar wat jij nu écht belangrijk vindt in het leven en we bespreken manieren om ook dat leven te gaan leven dat jij nu zo belangrijk vindt. Het is niet zo dat we alleen maar gaan praten samen. We gaan ook vaardigheden leren die jij in het dagelijkse leven kunt toepassen waardoor je gaat ervaren dat bepaalde emoties en gedachten minder invloed uitoefenen op jouw leven. Zo krijg je zelf weer de regie terug. Hierdoor ben jij in staat om jouw doelen te behalen. Dit alles heeft ook als resultaat dat jouw levenskwaliteit omhoog gaat, dit komt omdat je meer gaat leven volgens jouw waarden. 

Werkwijze

Tijdens mijn opleiding tot coach heb ik verschillende methoden geleerd om toe te passen tijdens sessies, naarmate ik mij meer ging verdiepen in verschillende methoden, werd ik steeds enthousiaster van de ACT methode. 

ACT (Acceptance and Commitment Therapy), is een relatief nieuwe vorm van gedragstherapie die valt onder de positieve psychologie. Bij ACT zoom je niet in op het verleden, maar kijk je naar het NU. Natuurlijk worden klachten en situaties uit het verleden besproken, maar er wordt meer aandacht besteed aan wat jij nu kunt doen om meer volgens jouw waarden te gaan leven. 

 

ACT gaat ervan uit dat wij zelf de ervaringsdeskundige zijn van ons leven en dat we continue invloed hierop hebben. 

Binnen ACT leer je dat er soms dingen gebeuren waar je niet veel aan kunt doen, je leert hoe je zaken makkelijker kan accepteren waardoor je er minder last van hebt. 

 

Door ACT leer je dat het zinloos is om te vechten tegen situaties die onvermijdelijk zijn. Dit vechten gaat ten koste van een waardevol leven. 

IMG_4284_edited.jpg

Gecertificeerd coach

Geaccrediteerde ACT coach

bottom of page